La meva vida a Gelida

28.8.06

Gats i gossos, la lluita pel territori

El dissabte al matí vaig tenir la meva primera “enganxada” amb una veïna del poble.

Com cada matí vaig treure a passejar la Boira, la nostra gossa (actualment acompanyada de la Fura i la Orla – una pastor alemán i una “ratonera asturiana” que són de ma mare però que en aquests moments viuen amb nosaltres).

Jo les lligo a casa i no les deixo anar fins que no arribo al Parc de la Font Barbuda on hi ha una baixada suau. Allà corren soles camí avalll per veure si troben algun gat al qual perseguir. I sempre en troben algun: hi ha una senyora que en té un en el seu jardí i de tant en tant surt al carrer, i també hi ha una altra senyora que té un terreny i allà hi ha 5 o 6 gats que entren i surten dels seus horts quan volen.

Però el dissabte vaig veure que la senyora dels horts treia un dels seus gatets a passejar, lligat amb una cordeta. Per no espantar-los no vaig deslligar les gosses i vam anar més amunt, al costat del camp de futbol (com era dissabte i podia dedicar més temps a la passejada). Quan tornavem (deslligades), la Boira va veure un gat i el va perseguir fins que es va amagar als horts i allà va aparèixer, mig amagada, la senyora amb el seu gatet.

Com cada cop que ens hem trobat, li vaig explicar que les gosses no els hi fèien res als seus gats, que només els fan córrer però que no els hi fan cap mal. I ella, com cada cop, em va explicar que una vegada un gos li va mossegar la pota a un dels seus animalons. I jo, com sempre, li vaig dir que aquestes no fan això, que ja han tingut oportunitats de fer-ho però que només volen jugar. Fins i tot li vaig explicar que ara conviuen a casa amb 3 gats més i que no passa res. Aleshores és quan em va dir que la veïna del davant “que té mol mal caràcter” ja li ha dit 2 o 3 vegades que ens denunciarà per portar els gossos deslligats. I va repetir com mil cops “yo se lo aviso”. Jo vaig treure ferro a la qüestió i vaig seguir dient lo bones que són aquestes gosses i finalment vaig marxar.

Ja sé que aquesta és l’eterna lluita entre propietaris de gossos-propietaris de gats o entre propietaris de gossos-gent que no en té. Però m’exaspera.

Les gosses no fan cap mal a ningú, només fan córrer els gats. A més a més puc dir-vos que sóc de les poques persones cíviques de Gelida que recull totes les caques que fan.

Finalment, després de rumiar-ho molt, amb el Jaume hem decidit:

1. Comprar una corretja extensible (la més llarga que troben) i deixar que la gossa persegueixi els gats però lligada.
2. Trucar a l’ajuntament i assabentar-nos de la normativa sobre animals de companyia al carrer (gossos i gats).
3. No donar més voltes al tema i si algú ens diu alguna cosa fer com si sentíssim ploure. No emmerdar-nos (tot i que la proposta del Jaume de dir-los que “ell és veterinari i que avisarà la Diputació perquè vingui a recollir la plaga de gats que hi ha pel carrer, duguin collaret o no” m’encantava!).

Creiem que és el millor.
Però sapigueu que els pro-animals de Gelida ja s’han posat en contacte amb nosaltres per donar-nos el seu suport i explicar-nos les seves respectives històries!! Es nota que és un poble petit i que les notícies volen.


24.8.06

Focs

He trobat aquest text que m'ha agradat...

El mundo es eso. Un montón de gente, un mar de fueguitos. Cada persona brilla con luz propia entre todas las demás. No hay dos fuegos iguales. Hay fuegos grandes y fuegos chicos y fuegos de todos los colores. Hay gente de fuego sereno, que ni se entera del viento; y gente de fuego loco, que llena el aire de chispas. Algunos fuegos, fuegos bobos, no alumbran ni queman; pero otros arden la vida con tantas ganas que no se puede ni mirarlos sin parpadear, y quien se acerca, se enciende.

EDUARDO GALEANO




18.8.06

Ja planifiquem el nou curs

Aquests dies sembla que ens deixen respirar més tranquils sobretot perquè la mare ja es va trobant millor. A finals de mes farà 10 tandes de radioteràpia i després una mica de quimio.

Això ens ha permès començar a planificar una mica el nou curs. Sé que aquest any em proposaran de fer 4 assignatures de cop per poder acabar les teòriques i només em quedaria fer les pràctiques. Quasibé no m'ho puc imaginar... haver acabat ja la teoria!! Peò això suposarà sortir de treballar i anar a classes fins les 21'30h. O sigui que no arribaré a casa fins a les 22h, sopar una mica i a dormir. Em sembla una mica massa dur (l'any passat plegava una hora abans i ja anava de bòlid!). Però d'altra banda ja hauria acabat el més pesat...






Encara no sé què faré. M'ho he de rumiar: anar més de cul un any o estar una mica més tranquil·la però enmerdada 2 anys.

Espero que la vida em permeti decidir.

 
adopt your own virtual pet!