La meva vida a Gelida

19.9.06

Temps d’espera i de treball

Fa 2 setmanes que la meva mare és a casa. Li van dir que començaria de seguida a fer rehabilitació de forma ambulatòria perquè com que sortia de l’hospital era “malalt preferent”. I com sempre, ni preferent ni òsties, el seu company va haver d’anar a posar el crit al cel i aleshores si que la van trucar de seguida. Ahir va començar a fer exercicis.

Per sort està molt animada, amb moltes ganes de viure i tirar endavant. I això ens fa tirar endavant a tots.

“Creo que la esperanza es un ingrediente esencial en la recuperación de la salud. Durante los diez años transcurridos desde que fundé el Centro de Terapia e Investigación sobre el Cáncer en Dallas, he trabajado directamente con miles de pacientes de cáncer y con sus familias. Una y otra vez he tenido la evidencia de que la esperanza juega un papel determinante en la recuperación.”

La Mª Eulàlia (profe meva del curs passat) ens va deixar un llibre una mica antic però molt interessant sobre el càncer: “Recuperar la salud” de Stephanie i Carl Simonton (dels quals he extret la cita anterior). I la meva mare la llegit i rellegit, i ha començat a estudiar quines situacions poden haver-li provocat el càncer, i a treballar perquè no torni a passar mitjançant visualitzacions. Pot semblar molt esotèric o una menjada d’olla, però la veritat és que els metges no saben gaire més sobre aquesta malaltia i quan et toca viure-la d’aprop comprens que ells actuen per “protocols” i es mouen per “assaig-error” perquè en realitat no tenen massa idea de què fer. Com deia un company metge meu “actualment actuem davant les cèl·lules canceroses matant mosques a canonades”.


I amb tot ahir vaig anar a veure quines assignatures podria fer aquest curs, encara no sé si podran ser totes les que em queden o no (tampoc sé si la vida em deixarà dur-les a terme...).

6 Comments:

  • At 8:25 a. m., Blogger nimue said…

    estic molt d'acord amb que la situació mental i emocional pot contribuir molt al desenvolupament o no de les malalties. Entre altres coses, clar, però això és important i els metges haurien de tenir-ho més en compte.
    Una abraçada i desitge de tot cor que ta mare evolucione favorablement.

     
  • At 9:42 a. m., Blogger Pep ... però posa-li Angu, també said…

    Ha de ser duríssim viure-ho un mateix però supós que, com diu algú que conec, si tens una mentalitat positiva les coses acaben sortint bé. De fet, cada cop els metges pensen en les influències d'aquestes petites coses sobre qualsevol malaltia.

    Espero que la malalta evolucioni de conya i que aviat tot plegat només sigui un mal record.

    Petonets i endavant les hatxes!

     
  • At 9:05 a. m., Blogger Sandra said…

    Gràcies Nimue, gràcies Pep/Angu. De moment seguim endavant amb força!

     
  • At 9:39 p. m., Blogger Joel said…

    Hola Sandra!
    El més important és que les coses tiren endavant... i per millorar... no tinc ni idea si les visualitzacions serveixen o no per alguna cosa, però si a la teva mare li ajuda psicològicament... endavant! Està demostrat que el cap fa molt, moltíssim... i, sí, contra el càncer avui dia es pot fer poca cosa, però el que es pugui fer s'ha de fer i per totes! Dona-li records a ta mare de la nostra part...

     
  • At 8:11 p. m., Blogger Ainalma said…

    El plànol psicològic té una força increïble, cal aprendre a utilitzar-lo. Espere que tot vaja bé i que funcione de meravella. Ja ens contaràs!

     
  • At 11:45 a. m., Blogger Teresa said…

    Jo també he viscut la malaltia de prop en massa ocassions. No sóc metge, però la meua experiència diu que sí, que l'estat d'ànim ho és tot i que quan les persones se'n van per la malaltia, és perquè ja s'han cansat de lluitar.

    Mentre ta mare tinga ganes de lluitar, no patisques, que se n'eixirà de tot. Intenta que no perda les ganes de lluitar en els moments més difícils.

    Molt de kimochi! (com diem en karate per referir-nos al fort sentiment i al coratge).

    Besets

     

Publica un comentari a l'entrada

<< Home

 
adopt your own virtual pet!